09 November 2008

Klon Siti Nurhaliza di China!

<$BlogItemTitle$>
video
Tajuk lagu ni ialah Cindai tapi aku tgk bila lagu ni ditiru oleh penyanyi China, kualiti or video klip diorang lebih power pulak! Kenapa mcm tu ek? Mcm wayang Malaysia jugak, biar kos pembikinan wayang tu tinggi, publisiti hebat gilak, skali tgk wayang Indonesia even simple2 punya wayang jak pun kualitinya lebih baik daripada tempatan punya! Aduiiii kenapalah mcm tu! ( Syukurlah kita masih ada produser yg terlalu produktif iaitu Yasmin Ahmad! Semua wayang dia best n faktanya begitu tepat yg pernah terjadi even yg akan terjadi! Faham? Sure korang x faham maksud aku! Hwa3 ) Aku bukan x sokong keluaran 'made in Malaysia' ni tp kalau terlalu mengagungkan or 'memuja' buatan Malaysia yg tak berkualiti pun watpa??? Bijaklah even sikit pun xpa! hwa3! ( sb tu aku lebih suka anything yg bukan local! Jimmy Choo punya kasut saja yg aku bangga sgt sb even dia Malaysian, semua artis2 Holywood kenal n tempah kasut drpd dia malah bangga pulak bgtau media yg mereka pakai kasut Datuk Jimmy Choo! Dia dah jd warganegara Amerika means ada 2 kewarganegaraan! American n Malaysian! Tahniah! Uwahhh!!! ) Ada yg x puas hati? Komen saja!!! =)

5 comments:

  1. waaaa.. cindai 2 amat la memikat ht.
    dr mn ko faound bnda 2.. hua3x..

    erm btul juga pa yg ko kt tomi.. bukan x maw support malaysia made.. some time kualiti tu kurg.. huhu.. dorg klu bwat muvee sama jak jln critanya.. huhu.. btw.. aku kn support juga la made in malaysia sbb klu bukan kt rakyat malaysia siapa lg.. haha

    ReplyDelete
  2. kalau bukan kita rakyat malaysia, tu rakyat china yg akan support! hwa3
    dah ada cindai! pasni akan ada hati kama! nanti aku cari dulu!
    hwa3

    ReplyDelete
  3. aku kalau part kualiti ni memang cerewet sikit! (tak kira la apa2 pun barangnya aku mesti pentingkan kualiti)aku stuju ngan ko..kalau kualiti sesuatu benda tu kureng even brg tu keluaran negara kita sendiri,aku x berminat!

    Mcm filem2 kita sekarang ni pun..ko tengok lah
    makin hari makin tak berkualiti..(aku tak nafikan yang aku lebih meminati crita indonesia daripada filem negara kita sendiri..sama jugak ngan lagu,kenapa aku nda minat lagu artis2 msia???lu pk la sendiri..sendiri mau ingat!hwa3)

    tp bila filem2 dan lagu2 kat msia ni tak laku dia org menyalahkan kita pulak..tak support filem dan lagu negara sendiri lahh..ini lah itu lah..tp cuba kalau dia org bandingkan sendiri kenapa org2 msia ramai yang gemar lagu dari luar negara???sebab KUALITI!kan3...

    so,pasni aku harap komposer2 dan pengarah2 yang ada kat msia ni cuba lah bukak minda tu luas2..pandang ke depan..jangan la buat cita & lagu yang balik2 sama jak!

    uiii..panas3..

    ReplyDelete
  4. wahh!! buli tahan siti punya lagu ni ada yg mau klon..

    ReplyDelete
  5. budak berlAGAK GLER....BAKKA...!!

    ReplyDelete