29 October 2008

Deepest Condolences...

My mom told me if u don't have family... u don't have anything! Ni kata Jennifer Hudson kat E news sebulan sebelum kematian emak, abang ngan adiknya yg ditembak oleh org yg tidak dikenali di rumah emaknya baru beberapa hari lepas... Kalau Sean buat lagu I'll Be Missing You tu utk kwn baiknya dia yg juga telah mati sb ditembak, maybe lepas ni Jennifer akan buat lagu yg sama isi tersiratnya utk diperdengarkan kpd dunia n... Maybe bila kita mendengar lirik2 lagu kita xtau utk siapa n tujuan apa lagu tu dicipta bukan? Tp aku percaya setiap org yg pernah bercinta pasti ada lagu yg bila dgr je akan teringat kembali ex tu n pasti kita akan merasa sayu n sedih (so tukar lagu yg bg smangat secepat alam!) Kalau nak dgr gak lagu knangan tu, dgr lah tp biarlah skadar utk 'feeling2' saja (perlu juga kadang2) n jgnlah dgr lagu knangan tu dgn niat n dendam yg membara pulak sb aku percaya bila masa itu berlalu n smakin berlalu, sinar kemaafan akan muncul! (kalau silau then pakai spec itam!!!) Jgn jd kejam mcm ISA Malaysia!!! Owh aku xnak masukkan bab politik pulak tp there must be someone out there yg ingat kematian n pembunuhan org2 yg fofular ni hanya bkaitan ngan gimik or nak publisiti je kan! Itu pun politik gak n aku xnak komen! Tpulang kat pemikiran memasing! Kalau aku kata negara ni bukan negara demokrasi sb 'mengongkong n menyekat' pun ada je org yg tak bleh trima so aku xnak buang masa aku bab politik n apa lg bab agama-mengagama ni! ( opst ada ka perkataan mengagama?) hwa3! Jawapannya ialah tpulanglah kat pemikiran memasing! Sebut betol2... MEMASING! (bukan memasing yg passing puzzle tu bodo!) hwa3!





Apa pun... Takziah buat penyanyi yg aku memang kagumi suaranya that is Jennifer Hudson atas trajedi yg menimpa keluarganya! Aku rasa aku perlu tumpang bersimpati n merasa kesedihan dia sb aku terhutang budi kat Jennifer Hudson (uwahhhh!)!!! Actually aku bangkit n bsmangat semula pun sb lagu dia ni (dulu tak bangkit2 tp bila dah terbangkit skrg dah jd hantu bangkit pulak!) yg slalu aku nyanyi dlm hati dulu (sb nyanyi guna mic takut ramai org ingat aku ni penyanyi pro pulak!)! hwa3... Ni liriknya kalau kita tgk btl2, 'lihat' btl, n faham betul2... memang I Am Changing.....

Look at me, Look at me
I am changing
Trying every way I can
I am changing
I'll be better than I am
I'm trying to find a way to understand
But I need you, I need you
I need a hand
I am changing
Seeing everything so clear
I am changing
I'm gonna start right now, right here
I'm hoping to work it out
And I know that I can
But I need you, I need a hand

All of my life I've been a fool
Who said I can do it on my own
How many good friends have I already lost?
How many dog nights have I known?
Walking down that wrong road
There was nothing I could find
All those years of darkness
Looking for some light
But now I can see

I am changing
Trying every way I can
I am changing
I'll be better than I am
But I need a friend
To help me start all over again
That would be just fine
I know it's gonna work out this time
'Cause this time I am
This time I am
I am changing
I'll get my life together now
I am changing
Yes I know how
I'm gonna start again
I'm gonna leave my past behind
I'll change my life
I'll make a vow and nothings gonna stop me now

27 October 2008

SAME? Persamaannya ada pada hemat aku sbg org yg teliti! hwa3






Kadang2 kita akan suka lagu tu bila melodinya mcm familiar... Kadang2 kita rasa lagu tu ada persamaan dgn lagu yg lain... Maksud aku dr segi music arrangement or the melody! Aku rasa lagu baru dlm album baru kump Coldplay yg berjudul Viva La Vida ni sama je mcm lagu penyanyi comel lawa siot menari tarian selamba tp tetap seksi dr Perancis yg bernama Alizee... Kenal? Kalau x kenal tgk lah video ni n lihat ala2 persamaan melody diorang! (aku mula minat Alizee sejak tahun 2004!) So tekan je butang play utk video coldplay n dlm masa yg sama tekan play utk video alizee then pause kedua-duanya! After dah loaded, dgr lagu coldplay dulu baru dgr lagu alizee! (saje suruh buang masa lama2 kat page ni) tp dgr n tgk lah saja ya! =)

COLDPLAY


ALIZEE

Hati dan Perasaan aku sebagai manusia...

Trasa nak meluah pulak saat redup mcm ni (nak meluah kat sini benda2 semacam ni)... Aku baru sembuh (amin) n harap akan sentiasa sihat utk meneruskan kehidupan ni... (sakit badan sakit kepala sakit hati sakit terjatuh sakit terlanggar sakit terserempak sakit teringat sakit nikmat... HUH?) Apa pun yg membuatkan kita sakit smuanya tak lah berapa sakit bg aku melainkan sakit hati... Selain drpd itu, SAKIT GIGI! Hwa3!
Sakit ni je yg membuatkan aku tpaksa senyum (jika perlu) dlm keadaan tpaksa n moody! Org kata kalau hati tak 'terjaga' maka senyuman n air muka org tu akan tetap nampak mcm ada sesuatu yg tak kene tentang org tu... Aku percaya benda ni! Biar mcm mana perfect penampilan, pakaian, gerak geri, mekap, fashion, apa jua... kalau hati tak bersih tetap akan nampak 'kotornya'! Ko senyumlah semanis alam skalipun tetap xkan nampak manis! Org kata apa yg org lain dah buat kat kita akan terkena blk kat org tu... Aku percaya benda ni!
Hmmmm lets say... Kalau kita masih sygkan org yg pernah melukakan hati kita (ya hati sampai hati n gara2 hati membuatkan kita 'berubah' lagu tu) maybe kita akan mengharapkan agar org tu akan mendapat balasannya secepat mungkin kan? Kalau umur aku dlm 20-25 yes aku akan berfikir begitu malah akan mengharapkan balasan yg lebih teruk lagi kat org tu! Tp aku dah 'tua' skrg... Lebih baik aku fikir positif n buat baik sajalah... kalau org kenakan aku, aku akan cuba terus biarkan n berdiam! Mcm mana teruk aku kena pun aku akan ikhtiar benda lain utk mengelak org yg mcm tu n kalau org tu org kesayangan aku b4 n still, aku akan mengharap yg terbaik baginya! (masuk akal? Ada org bernama Hafiz kwn aku, dia byk bg nasihat kat aku pasal benda2 ni n aku yg jenis keras hati ni boleh pulak 'terasa' smua apa yg dia nasihat kat aku bukan sb dia bekas study kat United Kingdom (memang 'keluaran' UK) tp aku pandang dr sudut positif n negatif n kesan n aku amik yg tersirat!) Thanks to you Hafiz... byk benda kami bincang pd mlm tu (24hb 10 2008)... Drpd bab cinta sampai bab politik n kesan sampingan terhadap manusia sejagat! Hwa3!
Actually apa yg aku nak taip n tinggalkan kat sini even takda pembaca pun takpa at least terkeluar apa yg terpendam -ialah segalanya tentang hati... kalau perasaan yg tak baik kita still tetap dpt mencari mood dgn mudah kan.. kalau hati yg tak baik? Carilah sampai ke negara China (bukan negeri) skalipun mood ko tu tetap akan sentiasa tak baik kalau hati belum baik lg! Tapi! Sebut pasal bab baik hati ni pulak... meluas maksud perkataan ni... aku rasa semua manusia yg ada hati ni memang baik2 belaka sejak azali sbenarnya! Cuma baik dr segi apa? Kalau hati baik tp pemikiran n perbuatan n tingkah laku n cara hidup org tu BURUK pun akan membuatkan hatinya yg baik tu hanyalah sia2 belaka or tak pun lets say ianya akan terlindung!!! Aku cuba cari manusia yg betul2 mempunyai hati n perbuatan yg baik n sgala-galanya baik pasal manusia ni n i think i know what n who is that person in your mind now... Coz baru tadi aku sedar n ingat semula yg aku tak perlu cari siapa manusia tu sb rupanya aku memang dah ada Dia..... Siapa pun Dia, hanya Tuhan saja yg tahu... Betul tak? I'm so lucky n blessed coz walaupun aku pernah sampai merasa dah putus harapan n nak mati (aku dah lalui perasaan2 tu) tapi aku tetap ada Dia n Thank God sb memberikan n mengingatkan aku tentang Dia! Dlm pemikiran yg semakin matang ni, apa lagi aku nak cari dlm kehidupan ini? Kita hidup utk apa n untuk siapa? Cinta dan kasih sayang... kalau aku tak kahwin sampai bebila pun nanti, siapa berhak katakan yg aku ni lonely sedangkan aku dah ada cinta dlm Dia n perasaan tu membuatkan hati aku senang, damai sejahtera n lapang skali tanpa ada keraguan! Bila manusia boleh hidup tanpa KERAGUAN, tahap ini ialah keadaan yg paling membahagiakan hidup kita! Ko dah pernah rasa? Masa menentukannya utk sampai kpd ko... Boleh tak ko happy hidup bercinta kalau wujud KERAGUAN? Mesti x best kan!
Siapa Dia yg aku maksudkan tu? Let's say if 1 day i was falling in love with the other CINTA... kalau putus pun aku tetap akan kembali kat Dia ni... even mati pun aku tetap akan kembali n bertemu Dia! Wah hebat CINTA aku ni! Kamu pun ada juga kehebatan bercinta kan tp maybe tak sehebat aku! Hwa3... Dia yg aku maksudkan dlm perkataan n penggunaan perkataan 'manusia' tu bukanlah ORANG (hanya hantu n Tuhan dlm kategori bukan orang, kalau orang tu berperangai mcm binatang tu namanya orang utan! hwa3) tetapi Dialah yg Mahakuasa n suka hati Dialah (aku tak layak sebut bab hati Dia) nak terima aku atau tak or suka hati Dialah nak jadi mcm apa yg dia nak skalipun sb Dialah Mahakuasa n aku bersyukur atas sgalanya!!! Siapa ko nak menilai Dia? Umur aku dah 26 thn n cara berfikir aku semakin berubah! Dulu kalau aku membaca aku akan fikir terus point tu but now aku sdr yg aku x boleh percaya hanya dengan perkataan2 yg tersurat! Aku bukan nak jd holy person pulak sb sememangnya aku ni pendosa! Apa pun... biarlah aku dgn agama ku n kamu dgn agama mu! Aku dgn blog ku n kamu dgn blog kamu! Boleh? Boleh blah! hwa3
Huh apa aku ckp ni? Huaaaa sbenarnya aku x boleh tido! X ngantuk X pulak berteman.. Aku kan ada Dia tp Dia tu terlalu suci utk muncul temani aku ni... SO! Blog ni je teman aku... Here I Am! Today you've reading Hati dan Perasaan aku sebagai manusia... Hwa3! Don't judge me in with your comment coz hanya Dia yg mampu menghakimi aku... mak bapak aku pun x layak menghakimi aku sb apa? Sb aku hanya layak dihakimi oleh pencipta aku n ko jgn pura2 tak tahu siapa Dia..... huh! Tak kenal maka tak cinta ek? Kalau dah kenal tp tak cinta pun watpe? SIA2!!! Bila dah kenal... bila dah cinta... itulah namanya iman! Kalau korang beriman dlm masa yg sama dah berteman utk cinta korang memasing, smuanya akan jd SIA2 juga kalau CURANG!
Hmmmm... makin panjang dah ni aku meluah! Kalau sesapa yg membaca luahan ni belum sampai tahap pemikiran aku lg better jgn komen apa2 n anggap je smua ni hanya secebis kata seindah bicara! Tapi kalau ada sesapa yg faham apa sbenarnya maksud tersirat yg aku nak bagitau dlm ayat aku yg sebanyak alam ni, pls put it as your comment... jgn amik hati atas kata2 aku, aku hanya manusia with Titled : Hati dan Perasaan aku sebagai manusia..... (aku minta maaf kpd org yg layak memaafkan aku-org yg trasa lah tu!) hwa3! Hmmmmm... kalimat ni drpd kitab ku = Amsal 4:23 - “Jagalah hatimu dengan segala kewaspadaan, kerana sesungguhnya dari situlah terpancar kehidupan.”

24 October 2008

Teknologi sekarang tidak berguna tanpa 'usaha'! Lihat 'usaha' ini! Hwa3







Anyone interested? Let me make your dream comes true (with a good discount)!!! Hwa3!

23 October 2008

Disaster Movie (lawak yg x berasas)!


Hmmmmmm... aku suka 1 part je dlm movie ni... part ending masa diorang nyanyi tu! Ntah knapa aku suka lagu bodoh tu ngan senyuman siuman sorang2 pulak tu aku masa tu! I mean tadi lah! Cerita ni byk merepek! Nampak sgt lawaknya yg dibuat secara sengaja utk memanjangkan story dengan kreativiti n produktiviti sang producer dia tu! Uwahhhh!!!! Apa pun aku bg 5 drpd 10 bintang! Plus 1 anak bulan! Hwa3!


Well mcm biasa sementara menunggu wayang tu start.. aku isi perut yg fit ni (uwahh!!!) kat The Chicken Rice Shop Mid Valley tu! Sempat gak online skejap (aku bawa laptop kecik hak milik sementara)... bukan apa, kalau aku bawa laptop aku yg biasa tu aku akan kelihatan spt lelaki gagah yg keberatan membawa benda dlm beg ex! hwa3!!!!!! Mcm biasa kalau aku makan kat kedai ni semestinya aku order noodle set ngam ayam dia aku pilih honey bbq chicken! Aku suka set ni sb betul2 mcm Chinese food! I likeee Chinese food! try lah! Alah halal lah kedai ni! Gunakan tanpa was2! Hwa3!

House Bunny's movie is funny n best!


Aku tgk crita ni smalam kat panggung wayang di Mid Valley (22/10/08 jam 7.15pm)... Mula2 plan nak tgk Tipu Kanan Tipu Kiri tp lewat sgt wayang tu! Tetiba tnampak House Bunny lebih kurang 2 jam dari masa aku sampai so decided nak tgk cerita ni lah! Memang best n beri smangat n happy ending story (movie yg aku suka mcm ni lah yg comedy, love, happy ending) uwahhhh!!! Oh ya baru aku ingat!!!! Movie ni memang 99% sama ngan movie Sydney White! TRUST ME!!! TP TAKPA SB I LIKEEE!!! Hwa3!So...
Sambil2 menunggu wayang tu sempat gak makan kat KFC... (ramai gak comel2 well mcm biasa mesti kawal pernafasan n controlllll)! Hwa3!

Lepas makan terus merayau pusing2 mid valley ala senaman kaki! Sampai ke tempat ni! Bila aku ke Mid Valley, aku slalu singgah sini just nak tgk hanjeng2 tu, burung2, (burung?), ikan2, apa saja yg ada dlm tempat ni aku suka cuma baunya tu aku kureng minat! Hwa3


See? Hanjeng2 (chiwawa tido masa ni)

Anak ikan... erk!

Bapak ikan... hwa3!


TAPI DALAM KESIBUKKAN AKU MENGAMBIL GAMBAR (yg spatutnya x boleh amik pic kat dlm tu), AKU TETAP DIBERIKAN KESEMPATAN N PERMANDANGAN INDAH INI SO AKU PANTANG LEPASKAN PELUANG! HWA3 PIIIUUUUUIIIITTTT!



Lepas tu langkah kaki diteruskan... wah baru bulan 10 dah mula sibuk kedai2 dlm Mid Valley ni mendirikan pokok Krismas n hiasan2 Natal! (Deepavali pun belum lagi!) hwa3! Tp xpa itulah namanya smangat 'mencantikkan' suasana (yg sememangnya aku tgu2 hiasan2 xmas tiap tahun sb aku suka tgk kreativiti2 shopping2 complex yg bsr2 tu punya hiasan xmas!) Sorry to say, bagi aku hiasan Krismas je yg paling malatops kalau lihat smua shopping complex yg bsr2 punya hiasan perayaan!





Dah! Masa dah dkt utk movie tu so aku mcm biasa lah mesti beli sweet corn ngan pop corn cuma baru aku tau yg kotak pop corn bukan berwarna kuning skrg ni tp dah jd kotak mcm ni...

Balik umah sempat singgah kedai cd dkt umah ni tanya kalau ada dvd House Bunny tp dah hbs! (x puas hati ni!) so maybe hari seterusnya nak tgk lagi kat panggung (Pavillion kot) owh maksud ku ialah kalau Tipu Kanan Tipu Kiri tu x dpt tgk, aku mau tgk Disaster Movie pulak! Lawak gak tu, terhibur hatiku yg berduka lara ni... lalalalala... WHATSOEVER!

Ini penampilan jaguh aku masa tgk wayang tadi! Adalah beberapa ekor manusia yg makan hati tgk aku mcm ni... hwa3!

UWAAHHHHHHH!!!!

22 October 2008

Diva Popular!

hwa3 aku ngah tukar2 channel tetiba tertekan saluran kirana ngam2 dia sebut ERNA TETEYI TUMINAH JOKO! Mcm mana aku x terketawa! Gila betul citer ni tp I LIKE! Hmmmm tringat tgk citer ni kat panggung wayang dulu ngan si dia tu! Ya whatever! Aku nak tgk citer ni kat tv skrg! Layannnnn..........

21 October 2008

Pengakuan aku! My 70 Confessions!

1. Who was the last person to call you baby?
I think si Ikram! yay! Gila2 tu org!

2. When shopping at the grocery store, do you return your cart?
No lah! Nanti tukang jaga cart tu goyang kaki!

3. Are You Single, or taken?
Single n not available... (mcm mana tu?) hwa3

4. Has someone ever sang a song to you?
Yes!

5. Do you play Sudoku?
Sometimes...

6. If abandoned alone in the wilderness would you survive?
Yes but don't forget to bring my laptop, hp, maxis broadband, knife, foods,
holy water! hwa3

18. If your house was on fire, what would be the first thing you would do
If i'm alone, i will save myself first! hwa3 (sambil berlari kuar, i bring along
all my important documents!) hwa3

19. Who was the last person you shared a bed with?
Merlin and i swear to God it's true! opst!

20. Who do you text the most?
Merlin n mummy!

21. Who last said they loved you?
Don't say it for the last! hwa3

22. What color are your eyes?
Black (sometimes it will be a dark brown) hwa3

25. Do you like your parents?
I LOVE them!!!!!

26. Do you secretly like someone?
Yes! I like Britney Spears! hwa3

27. Why did your last relationship end?
Coz they are so PROSTITUTE N BYOTCH! Nafsu tak padan ngan muka n badan! Sdr2 lah
diri tu! (i'm happy now so never mind!) hwa3

28. Who was the last person you said you loved on the phone?
Merlin!

29. Favorite ex?
Huh??? No thanks!

30. Where was the farthest place you traveled?
By my own money is only as far as Thailand...

32. Do you like mustard?
Not really!

33. Do you prefer to sleep or eat?
Both!

34. Do you look like your mom or dad?
No comment! (dah buat muka memanglah lain!) hwa3

36. Can you do splits?
Yes!

37. What movie do you want to see right now?
Tipu Kanan Tipu Kiri!

39. What did you do for New Year's Eve?
Waiting to watch the fire-crackers!

40. Where will you be celebrating your new year's day next year?
London! Amin!!!!

43. Was your mom a cheerleader?
Nope! She was a beauty queen n a singer! huh!

45. What's the last letter of your middle name?
O!

47. How many hours of sleep do you get a night??
7 hours n depends on what am i doing b4 i sleep! hwa3

48. Do you like Care Bears?
Nope...

49. What do you buy at the movies?
Porn! Opst! I mean CORN!

50. Do you know how to play poker?
YAAA!

51. Do you wear your seatbelt?
YAAA!

52. What do you wear to sleep?
Boxers!

53. Anything big ever happen in your town?
Flood n earthquake! (goyang sikit jak!)

54. Is your hair good?
Too bad!

55. Is your tongue pierced?
Nope!

56. Do you like Liver and Onions?
YES!!! especially bawang putih!

58. Do you like funny or serious people better?
Both!

59. Ever been to L.A.?
Not yet! hwa3

60. Who is on your mind right now?
Mummy!

61. Any plans for tonight?
Yes! Online! hwa3

62. What's your favorite song at the moment?
Womanizer by Britney Spears!

63. Do you hate chocolate?
NO lah! I love it! I lick it! So yummy!!!

64. What do you and your parents fight about the most?
My future!

65. Are you a gullible person?
What's that? Sucks word! (gullible? ewww! no dictionary here right now!)

66. Do you need a boyfriend/girlfriend to be happy?
Absolutely!

67. If you could have any job what would it be?
Steward!

68. Are you easy to get along with?
Nope! I'm not a bitch like the others! hwa3

69. What is your favorite time of day?
Watching a new scene!

70. Are you a generally happy person?
Honestly... NO!

FARISH AZIZ?




Opst sorry sebab baru pulak aku tahu yg mamat ni seorang pelakon (pssst! kalau bab playboy tu nanti aku tanya dia k) org Sabah jugak rupanya! Ni pun baru aku dpt tahu daripada kwn aku bernama si Haadiy!!!! hwa3 NEXT!!!

Ya aku jadi salah seorang Juri dlm O2C Next Top Model... =)


Sama ada sekadar untuk suka2 atau menimba pengalaman... apa pun aku suka tgk semangat setiakawan n sikap mencuba sesuatu yg baru dlm group ni! Happy Success ya!


Ada beberapa org tanya n heran kenapa aku boleh termasuk dlm kategori artis2 sabah di http://www.kadusmusic.com/... kisahnya begini.. lepas website tu aku x jenguk2 selama lebih 1 tahun padahal aku dah jd member sana, baru2 ni aku bukak n yes aku masih wujud rupanya dlm site tu so aku upload 3 pics model aku tu! (uikss).. kalau moderator website tu luluskan pics aku maka akan 'terpublisiti' lah pics n nama aku disana! n thanks to the owner sb sudi meluluskan pics aku tu tapi ada juga komen2 yg kureng selesa dilemparkan! Biasalah tu.. ada jugak artis2 sabah (ntah org sebenar atau x) yg PM aku tp kalau aku x layan pls jgn marah tp berikan aku keyakinan ya! hwa3! Aku ni x mudah percaya org sejak tahun lepas lagi (baru saja)! hwa3

So.. skrg aku dijemput untuk menjadi 'judges' utk http://www.o2c-family.blogspot.com/ sama ada just suka2 atau serius, anggap saja teguran n sindiran aku tu membina ok! Nanti Krismas kita bersalaman mohon maaf zahir n batin (yay!)!!!

Siapa jemput aku jd judges? Sememangnya org yg berpengalaman dlm bidang2 yg sewaktu dengannya... dia ni kawan aku lama sudah tp jarang ada masa sembang, kalau ada pun kami 'senaman mulut' jak di YM! hwa3! Dia ni sudah byk kali menjadi juri utk UNDUK NGADAU SABAH atau Ratu Cantik Peringkat Negeri Sabah atau Miss Malaysia pun ok saja bah! BBKK Jason! (Buli Bah Kalo Ko) malas aku mau story mory korang tgk jak lah ni blog dia http://jasonjay.blogspot.com/ (sila2 tambah2 jgn besarkan kemaluan!)

Womanizer 2008

Britney Spears...





Gara2 Britney jadi cover girl majalah bahasa ntah apa ni, ada org sanggup beli smata-mata nak tgk gambar2 terbaru Britney, hwa3! Beli dari London gituuuu!!! Aku pulak semakin minat Britney ni n dah jadi idola aku! Maklumlah dia kan dah hampir gila n dah patah semangat sejak bercerai ngan ex binatang dia tu tp skrg bangkit semula malah lebih HOT dr sebelumnya! ( Jadi idola bukan bermaksud nak jd pempuan mcm dia! choi!!! hwa3 ) cukuplah bangkit semula mcm dia...

Jaclyn Victor bsama gincu lip shine lipstick from Maybelline! Kerana diriku begitu berharga! (harga dia ni brapa agaknya ek?) hwa3





video
Owh btw, fyi, b4 etc, just wanna tell you that 'his' name is Ella Boa in Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia, South East Malaysia, Earth!!!!!! hwa3

First of all...

Aku blank plus blur pulak lepas disuruh ikut step by step utk memulakan blog ni.. LAYANNNNN!!!!