02 December 2008

Thank you my friend!

It's been a while... now it's Christmas season again! Apa lagi semua shopping2 complex yg besar2 pun berlumba-lumba mcm bertanding hiasan siapa yg paling hebat! Suasana mlm paling happening ialah di Bukit Bintang yg begitu bermandikan cahaya lampu hiasan... dari dlm kedai sampailah ke luar n tepi2 jalan! hwa3!
Actually aku enjoy n terlalu letih mengambil gambar, all this photo was taken on the first of December 2008 but just uploaded it today coz i was so tired to open my page n to update my blog! ehemmm.....


1 Disember aku set jam kul 12 tgh hari sb ada janji ngan kawan aku nak lunch sesama! Rupanya aku lupa tukar 'am/pm' alarm tu so terset jam 12 am pulak jadi dipendekkan cerita, memang aku tak terbangun-bangun sampai call yg ke 22 kawan aku tu baru aku terjaga! Janji jumpa kul 1 pm n dia dtg tlg amik aku! Last2 kul 2.30 baru dpt jumpa dia n dia memang dah tunggu parking agak lama gak tu! SORRY MY FRIEND! hwa3...
Ok tempat kami plan nak lunch is KFC Mid Valley... Ni perhiasan xmas kat Mid Valley lah ni...


Ni pic aku curi2 amik ( sorry Radit! ) lepas mamam KFC sb aku xtau pulak yg dlm masa yg sama tu kwn aku ni ada plan nak jumpa org sebab org tu nak sain agreement! Kwn aku ni ada 3 rumah so dia sewakan kat penyewa student dari negara Yemen yg study kat sini... Punyalah lama kami tunggu last2 sampai gak mamat 2 org pak arab tu! Susah sgt nak faham bahasa English diorang tp kwn aku ni faham pulak! Hwa3! So proses sain menyain tu berlaku kat starbucks... aku yg ngah bz menengok org sebelah yg dlm lingkungan 60an tahap datuk sedang khusyuk main game ular2 kat hp dia ( dlm keadaan ala rabun gayanya ), tetiba kene suruh isi borang sbg 'witnesses' diorang so terkeluarlah nama penuh aku yg sebenar dlm borang tu! Yay nama aku pelik bunyinya tau! Yg pasti Alanzo is my middle name! hwa3!


Sebelum perjalanan diteruskan ke Bukit Bintang, byk kali gak aku mintak tlg kwn aku ni carikan toilet! Aku bab tgk2 sign board toilet ni agak slow! Last2 kwn ni ajak ke toilet Jusco Mid Valley yg first time aku masuk namanya 'rest room' yg dkt kedai elektronik tu... Smua toilet full last2 aku masuk je toilet utk OKU! Lantak lah! Skali kat dlm aku tnampak pulak benda ni! Comel n sure aku x boleh duduk ( nasib baek tujuan nak kencing je, kalau aku ni kencing duduk xtau lah mcm mana kannnn! ) Comel tak bowl ni? Comel nape x comel...........


Selepas perjalanan ke Bukit Bintang yg begitu jammed, at last sampai jugak tempat yg dituju! ( lepas urusan ngan member yg tinggal kat blakang Radius Hotel selesai dlm 2 minit, kami ke Pavilion! ) Sampai sudahhhh!!!!! Ni hiasan dalaman dia... ( kureng! )


Tapi hiasan di luar Pavilion ni pulak yg mantap! Siap boleh naik pulak tu pokok xmas putih tu! Kwn ni kata nanti akan ada org2 'choir' bersusun kat pokok tu sambil menyanyi... bila agaknya tu kan... tringin pulak aku mau tgk! hwa3!


Nah sempat jugak berposing walaupun aku ni memang pemalu posing2 di khalayak umum ni! cehhhh!!!! Ramai je org tgk n aku rasa mcm something terpelanting time tu! hwa3! Then aku ngan kwn 'catwalk' ke Times Square pulak! Baru je kami melintas jln raya dpn Pavilion, tetiba ada org call bgtau yg dia nampak aku siap berposing tolak2 pinggang bukan main lagi! NAHHH SUDAH AKU AGAK ADA SOMETHING TERPELANTING TADI! Rupanya member aku org Sabah jugak namanya Fadzwan @ Khyle! ( baru habis gunting rambut n mau hantar kwn p kerja lah konon kan Fadzwan... ha'aaa yalah tu! ) hwa3!


Ini pulak hiasan dalaman Times Square... Biasa2 saja... Lupa pulak aku amik pic masa makan ice cream Robin Baskin di sini... Pilih2 flavor yg berperisa coklat last2 terpilih yg kureng sedap pulak tapi nama perisa tu bukan main power lagi mcm sedap je bunyi dia ( ntah apa namanya, lupa sudahhh! ) TAPI HABIS JUGAK DIBAHAM! Hwa3! Kami di sini kejap je then blah! Sempat gak singgah beli buah asam ( jeruk mangga ) n makan sambil ber'catwalk' nak ke area Sg.Wang...


Ni sengaja dikecilkan! Takut ternampak lambang MAXIS sbg penaja perhiasan dpn Sg.Wang ni! Aku masih geram Maxis ni!!!!!!! huh! Lain cerita, lepas je chop tiket parking dia kat California Fitness Bukit Bintang tu, kami pun gerak n p makan di tempat yg best di area Desa Pandan ( or Pandan Indah kot ntah aku ni bukan ingat sgt nama2 tempat yg hampir sama ni! hwa3! )


Ni lah kawan yg begitu baik n memahami kehendak n citarasa aku! Uikssss! Apa pun, thanks Radit! ( bukan nama sebenar! ) hwa3!



Lucu yg aku rasa masih lagi ada sampai skrg... apa tidaknya, ngah posing2 amik pic ni ( amik sendiri ) tetiba ada org putih lalu dpn kami offer utk tlg kami amik pic! Laki bini pulak tu! Terkejut jugak aku tp what a nice person org tu! Tq sir! Hwa3! ( kami ngan egonya kata 'no no it's ok tq!' Uwahhhhh!!!!

Uiksss penat aku luah n share ni.. kalau nak teruskan sure byk lagi tp takkan semua benda nak masukkan dlm blog ni kan? ( aku tunggu2 hujan sb awan dr tadi merah, angin dr tadi bertiup sejuk tapi x hujan2 jugak! So aku tido dulu lah harap2 esok x hujan sebab plan mau dinner lagi ni! hwa3! ) hmmmmmm........ Aku rasa lepas ni akan ada org kata yg aku ni memilih 'org' kalau berkawan... eh betul ke? Suka hati korang lah! Yg aku tau aku memilih kwn yg nice attitude n org yg teramat low profile, down to earth n yg pasti org yg membuatkan aku rasa HAPPY bila berkawan! Happy means buat aku gelak, ketawa, enjoy, heran, pelik, best n menyokong aku masa aku 'mengumpat hal2 yg patut!' hwa3! hmmmmmm.... NITE! GBU ALL...





7 comments:

  1. uiiii nahh!!!ko lepak2,makan aiskrim, makan jeruk mangga segala nda panggil2 aku!sekejam alam ko kan???yang buat aku lagi sedi ni ko naik BMW tu ko nda sound2..ni yg buat aku nda makan 3 hari nda tido 4 hari ni..hampes!!hwa3....

    part "memilih kawan" tu aku sokong ko..200%
    bukan apa..biarlah org pandang kita ni serong senget songsang pasal "memilih kawan" yang penting kita x salah pilih kawan!Miskin ka kaya kah aku x pandang yang penting x menyusahkan hidup aku..betol x??Apa pun kawan tu penting..kena pilih,tengok,kaji & di eksperimen sebelum di buat jadi kawan!hwa3......

    note penting:JT setuju ngan permintaan aku!BMW aku coming soon!hahaahhaha..

    *garutapaktangan*

    rezeki mau datang..kuikui!

    ReplyDelete
  2. uawah...a day with alanzo katanya..wat review christmas decoration erk...hwa3(tiru ko punya style)..ni yg membuatkan aku nak jejalan kl ni...tapi memng plan nak ambil pics decor christmas kat shopping mall area klang valley nie..memng kegemaran aku decor2 nie...

    erm pasal kawan tu mungknn org keliling ko jeles ko sbb ko kawan ngan org yg ada kelas katanya kna..hwa3..apapun ko memng kelas kan....apa diva?..hwa3

    ReplyDelete
  3. aku x kawan ngan org yg kelas2 je... aku kwn ngan org yg betul2 mau berkawan n menunjukkan keikhlasan dia... miskin atau kaya 1 masa nanti smua tu sama saja bila d muka pengadilan kan? hwa3

    ReplyDelete
  4. huhu..nice2..love to follow up ur blog..lots of interesting stories to read..:)
    keep up the good work man!

    ReplyDelete
  5. waa tommy ko smakin tembab.. mcm bahagia jak..:)
    hepi krismas(naa awal masi)..

    to angle.. ya ko dapt keta tu mmg garu tapak tngan tp da bab mbyr nnt ko msti garu kpla.. hua3x

    ReplyDelete
  6. ya ramai org bilanggggg diri ku seksiiii... seksi2 sekaliiiii!!!
    hwa3
    pic tu ramai yg kata aku tembam sb MASA TU AKU BARU BANGUN DAAA.... MUKA ALA BENGKAK BOTOX LAGI! HWA3

    ReplyDelete